ÖFK vinner efter överkörning

Niclas Jarlås

Ahrins mål och Bertilssons två i första halvlek säkrade ÖFKs överkörning av Örebro. De fick chansen från start och levererade stort i ÖFKs 3-0 seger.

ÖFK satte prägel på halvleken direkt och bjöd aldrig in gästerna i tillställningen. I den sjuttonde matchminuten kom också utdelningen. Ahrin slår ett klockrent djupledspass som friställer Bertilsson som petar bollen förbi Jansson i Örebro målet.

– Vi hade en bra start, vi försökte sätta hög press direkt och vi var effektiva när vi fick målchanserna sa Graham Potter efter matchen.

Det andra målet kom tätt inpå. ÖFK rullade runt kring offensivt straffområde och till slut lyfter Ken Sema in bollen till Ahrin som nickar in bollen i mål. En av de kortaste spelarna på planen placerar bollen utom räckhåll för målvakten. En tuff start för Örebro.

– Det är tufft att spela i underläge mot ett så bra lag och målen kommer lite för tätt sa Örebros tränare Axel Kjäll efter matchen.

I den 25e minuten kommer Ken Sema i en löpduell med sin bror Maic Sema. ÖFK-Sema faller efter duellen in i målvakten och publiken väntar på en avblåsning för straff men spelet går vidare. Bertilsson är en av få som hänger med och är där och snappar upp den lösa bollen och rullar in sitt andra mål för dagen i öppet mål.

Till andra halvlek kom Örebro ut med en helt annan inställning och jämnade ut matchen direkt. De var mer bestämda i sitt spel och kunde därför mäta sig med ÖFK. En sekvens i matchen blev dom övertända och drog på sig frisparkar och gula kort på ett löpande band.

– Vi hade lite mer kontroll i andra. Vi kunde spela som vi ville fast vi låg under säger Kjäll.

Potter var besviken över hur ÖFK spelade i andra halvlek.

– Örebro var bättre än oss i andra. Dom skapade många målchanser och hade dom haft lite tur hade matchen sett annorlunda ut.

Men det var Örebro som skapade de farligaste målchanserna i andra halvlek och var väldigt nära att reducera men Andreas Andersson storspelade i mål för ÖFK. Andersson fick mot slutet visa upp sig flera gånger och stod för en fenomenal insats.

I och med 3–0 segern drar Östersund ifrån Örebro i tabellen och det skiljer nu sju poäng mellan lagen.

Nästa match för ÖFK är i Europa League när man tar emot Bilbao och efter denna match blir det svårt för Potter att ta ut startelvan.

Title