Dramatiskt slut i när Sundsvall vann derbyt

Niclas Jarlås

Norrlandsderbyt började timmarna innan match när sånger från båda lagen ekade genom staden. Sångerna fortsatte när derbyt fortsatte på Jämtkrafts gröna konstgräs inför 7681 personer på läktarna.

Det var inget lag som hade övertaget i första halvlek. Det var jämnt och lagen turades om att skapa målchanser även om Giffarna hade de farligare lägena.

Det såg länge ut som att första 45 skulle sluta mållöst. ÖFK fick en frispark strax utanför straffområdet och Aiesh tog den.  Skottet gick rakt på Edwards och styrdes in i mål, Eskelinen i Giffarnas mål blev helt ställd och ÖFK gick till vila med ledning 1–0.

– Östersund hade mer boll än oss och vi har lite för korta anfall i första halvlek men det blev bättre i andra sa Joel Cedergren efter matchen

Andra halvlek fortsatte som den första. Lagen fortsatte att växla målchanser. ÖFK försökte rulla runt och Sundsvall satte hög press.

Batanero kom flera gånger till skottlägen utanför ÖFKs straffområde och i den 78e minuten kom utdelningen. Mittfältarens skott styrdes via Sonko Sundberg, Keita var helt chanslös när bollen studsade in i mål och Giffarna hade kvitterat.

– Sundsvall var väldigt starka på slutet. Vi visste på förhand att det skulle bli svårt för oss i slutet av matchen med det täta spelschemat sa Burchnall efter matchen

Inget av lagen verkade nöjd med delad poäng och båda lagen gick för segern. ÖFK hade några halvchanser men det var gästerna som avgjorde till slut. Halenius kom fram på vänsterkanten och slog ett stenhårt pass fram till inbytte Haro. 2–1 och Sundsvall åker hem med alla tre poäng.

Title