Kindberg: – Det är en stor tomhet

Patrick Sjöö

Nyheten om att Graham Potter lämnar Östersunds FK berör många känslomässigt.

En av dem är ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

– Det som jag kommer att sakna allra mest är skratten, samtalen, blickarna och kramarna efter de stora segrarna, säger en dämpad Daniel Kindberg.

Det är inte bara en fotbollsföreningen som reagerar med sorg över att Graham Potter väljer att gå vidare i sin tränarkarriär. En hel region har hoppats att Potter skulle stanna i ÖFK.

En som hela tiden sagt sig vara säker på att Graham Potter skulle stanna under lång tid framåt i Östersunds FK är klubbens ordförande Daniel Kindberg.

– Det är ingenting som jag bara har gått omkring och sagt. Jag var helt säker på det. Men samtidigt så vet jag att Graham är en ambitiös tränare. och när det här dök upp just i Swansea så förstod jag att det var attraktivt, säger Daniel Kindberg.

Kindberg sitter på en stol på Östersunds FK:s kansli och försöker få fram de ord som han vill säga om sin nära vän och klubbens tränare.

– Efter att ha träffat och samtalat med Graham nästan dagligen i sju och ett halvt år så är det en stor tomhet som infinner sig just nu då det är definitivt att Graham lämnar för en annan fotbollsutmaning. Graham har berikat och utvecklat såväl personliga som yrkesmässiga sidor hos mig själv under alla år som vi har arbetat tillsammans. Graham har haft en stor betydelse för föreningens utveckling och en direkt avgörande betydelse för den sportsligt starka plattform som vi nu bygger vidare på mot mästerskapet. ÖFK är väldigt glada och tacksamma för det enorma arbetet Graham under sju och ett halvt år har lagt ner på vår förening.  Men framför allt är han en fantastisk person och människa och jag kommer att sakna hans värme, humor och samtal enormt mycket, säger en rörd Daniel Kindberg.

Blev du ledsen, bitter och arg då du förstod att han ville lämna ÖFK?

– Nej, inga sådana känslor. Jag förstod utmaningen och jag förstod Grahams ambition. Eftersom jag känt till hur Swansea jobbar mer än 10 år tillbaka så kände jag att det är ett sådant projekt som är ämnat för Graham. Men jag är säker på att Grahams och ÖFK:s vägar kommer att korsas i framtiden. Men just nu vill jag och ÖFK lyckönska Graham till sitt nya jobb och vi hoppas att han får nå lika stora framgångar i sitt nya värv som han haft med oss. Samtidigt viill jag också lyckönska vår assisterande tränare Billy Reid och chefsscout Kyle Macaulay som gjort ett så bra jobb för klubben. Billy kände jag långt innan han började i klubben. Han har gjort fantastiska insatser i vår resa och han har blivit en personlig vän. Kyle har jag jobbat nära och intensivt med under flera år och jag har bara positivt att säga om han arbetskapacitet, integritet och höga skicklighet. Han har i huvudsak arbetat med rekrytering och försäljningsprocessen.

Vem tar över som tränare?

– Det finns ingen som ens är nära jobbet i dagsläget. Men klubben arbetar nu för fullt för att hitta ett nytt team som kan utveckla våra spelare och vår spelstil och vinna matcher mot mästerskapet.

Graham Potter kommer givetvis att avtackas av Fotbollsjämtland innan han inleder sitt nya jobb i Swansea.

Tid och plats för avtackningen kommer ÖFK att återkomma till.

Title