Lagkapten Nouri lämnar Östersunds FK

Patrick Sjöö

Video source missing

Under morgonen släppte ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri nyheten för sina lagkamrater.

Han lämnar klubben idag.

– Det känns konstigt att lämna den här föreningen som har betytt så mycket för mig. Men nu börjar ett nytt äventyr, säger Brwa Nouri.

Det var under spelartruppens morgonsamling som de fick nyheten. Det blev känslosamt då Brwa Nouri skulle säga ett par sista ord till sina vänner.

– Jag hade egentligen inte förväntat mig att prata. Jag trodde att det bara var Kindberg som skulle göra det. Men grabbarna ropade att jag skulle hålla tal. Det var mycket jobbigare än jag trodde och innan det brast så sa jag tack och avslutade. Jag hade för mycket gråt i halsen, säger Bra Nouri.

I fyra och ett halvt år har han spelat i klubben och han har varit med om att avancera till Allsvenskan och varit med på en fantastisk och framgångsrik resa i Europa League.

– Det är jättesvårt att plocka fram det allra bästa. Jag lämnar med så enormt många fina minnen. Det känns nästan orättvist att försöka beskriva hur mycket man har utvecklats både som fotbollsspelare och på det personliga planet. Det här är nog de bästa fyra och ett halvt år som jag haft.

Nu fortsätter hans fotbollskarriär i Indonesion och han har skrivit kontrakt på två och ett halvt år med Bali United.

-De som känner mig vet att mina favoritländer ligger i Sydostasien. När jag åker på semester är det dit jag vill åka. Jag gillar sättet de tänker på och sättet de lever. Jag brukar säga att ”här skulle jag vilja bo och spela fotboll.” Rent geografiskt, socialt och ekonomiskt så var det något som inte gick att säga nej till.

Hur länge har du tänkt på det här?

– Det har gått enormt snabbt. Det är bara fyra dagar sedan som jag fick förslaget och ikväll lyfter jag från Arlanda. Jag hade sex månader kvar på kontraktet, men ÖFK och Daniel Kindberg har varit tillmötesgående hjälpt mig på alla sätt.

Ordförande Daniel Kindberg om att Brwa Nouri försvinner:

– Vi fick ett förslag som vi inte kunde tacka nej till. Vi ser fram emot att följa Brwa i sitt nya äventyr och önskar honom all lycka. Han kommer alltid att vara en stor del av klubben och klubbens utveckling.

 

 

Title