Simon Kroon skrev på för ÖFK idag

Patrick Sjöö

Efter läkarundersökning i morse skrev 25-årige mittfältaren Simon Kroon kontrakt med Östersunds FK.

– Det känns både spännande och bra, säger Simon Kroon.

Tränaren Ian Burchnall avslöjar att Kroon kommer att finnas med i morgondagens trupp mot Elfsborg.

Efter 51 allsvenska matcher i Malmö FF värvades Simon Kroon till danska Sönderjyske i slutet av 2015.

Förra sommaren gick han vidare till Midtjylland. Men karriären tog inte den fart han hade hoppats på i den nya klubben.

Han fick lite speltid och lånades ut till Sönderjyske efter ett år.

– Jag hade verkligen jättebra första år i Danmark. Men efter jag bytte klubb har det varit tufft och jag fick ju inte spela särskilt mycket under ett år. De hade ett spel som inte riktigt passade mig, säger Kroon.

Han väljer nu att gå tillbaka till Allsvenskan. Men inte till Malmö FF som kanske många hade gissat.

– Jag vet att de fanns lite intresse från dem, men det var inte mer än så. Av de alternativ som jag hade så kändes Östersund klart bäst. Här spelar de en fotboll som jag vill spela. Jag ser oerhört mycket fram emot att spela i ÖFK, säger Simon Kroon.

Kroon kan användas som både vänster- och högermittfältare, men även som forward.

– Så länge det handlar om att vara offensiv så spelar det ingen roll vilken position jag har.

Att det skulle bli fotboll var nog inte helt sjävklart då familjens stora intresse varit friidrott där båda föräldrarna varit framgångsrika och tillhört landslaget. Mamma Annika var bland annat fyra i JEM på 100 meter häck 1981. Pappa Johnny satte det svenska rekordet på 1500 meter (3,36,49) 1985. Ett rekord som fortfarande står fast 33 år senare!

– Ja, jag får frågan rätt ofta varför det inte blev friidrott då mina föräldrar var så duktiga. Det är klart att jag testade på, men jag tyckte ishockey och fotboll var så mycket roligare. Jag var rätt duktig på ishockey också men gjorde valet på fotboll när jag var 15. Jag var ganska liten då så jag skulle ändå ha blivit överkörd i ishockeyn, säger han och skrattar.

Men nu är det alltså Östersunds FK i Allsvenskan som gäller framöver för Simon Kroon som skrivit på ett kontakt på tre och ett halvt år.

Är du redo att spela direkt?

– Jag har visserligen inte spelat match på några veckor, men jag har tränat för fullt hela tiden så jag är redo.

Tränaren Ian Burchnall är nöjd med att man har kunnat knyta Simon Kroon till klubben.

– Det är bra att få in en spelare med så mycket erfarenhet som Simon har från den här nivån. Han kommer att bli nyttig för oss och han kan användas på många positioner. Han säger själv att han inte kan spela vänsterback, men vi får se (skratt).

Går han in i laget direkt?

– Ja, han är med i morgondagens trupp som jag ska ta ut. Jag tycker att det är viktigt att få in honom direkt.

Får han till och med spela från start mot Elfsborg i morgon?

– Det berättar jag inte.

 

Title