Tunga ben hos ÖFK i förlusten mot Örebro

Niclas Lidström

ÖFK förlorade med 1-2 borta mot Örebro på Behrn Arena efter en match där spelarna i ÖFK kändes tunga och lite trötta.

– Vi var inte tillräckligt bra idag, vi klarade inte att återhämta oss fysiskt eller emotionellt efter cupfinalen, förklarar Brwa Nouri.

Det här blev en match där ÖFK, som vanligt, hade mycket boll. 61 procent bollinnehav efter 90 minuter men 11-6 i avslut på mål till Örebro visar att hemmalaget när de hade boll skapade mer än ÖFK framåt.

0-1 kom efter 33 minuters spel av före detta ÖFK:aren Michael Omoh och 2-0 kom efter 57 minuters spel på ett välplacerat skott av Sebastian Ring.

Reduceringen, 1-2 kom i den 89:e minuten genom just lagkaptenen Nouri på ett snyggt skott. På övertid trycket ÖFK på men något mer mål blev det inte denna eftermiddag.

ÖFK tryckte på sista 20 minuterna på ett bra sätt men precis som statistiken från matchen visar, kommer ÖFK fram till straffområdet men inte längre.

– Man var lite trött i benen och fysiskt utmattad, men det är inget som vi skyller på. Vissa var mer trötta än andra idag, konstaterar Brwa Nouri.

Tre matcher på åtta dagar med stor anspänning vid cupfinalen blev kanske lite för mycket för ÖFK den här gången.

– Men vi tar det här med oss och lär oss av detta, menar Nouri som själv kände sig pigg.

Samtidigt ska det sägas att Örebro gjorde en riktigt bra match defensivt och de två målen så skapar de inte så mycket mer i den här matchen.

– Vi gör en perfekt match defensivt, det är bara på deras 1-2 mål som vi tappar markeringen. Men jag är mycket nöjd med vår insats, förklarade Alexander Axén, tränare i Örebro SK.

Title